תו נכה אגורפוביה – האם ניתן לקבל תו נכה בגין אגרופביה ?
תו נכה אגורפוביה – בשנים האחרונות חל שינוי מגמתי בגישה של משרד הרישוי לגבי הנפקת תג נכה לאנשים הסובלים ממגבלות נפשיות כגון לסובלים מחרדה או מאגורפוביה. אם בעבר בקשות אלו סורבו כמעט באופן אוטומטי הרי שכיום התקבעה ההבנה כי גם לקות נפשית מזכה במקרים מסוימים בזכאות לתו חניה לנכה ואנו עדים למקרים רבים שבהם הזכאות ניתנה לאנשים הסובלים מאגורפוביה (לרוב בצרוף עם לקות פיזיולוגית קלה).
מהי אגורפוביה?
אגורפוביה היא פחד להיות בכל מקום שבו עלולה להתעורר חרדה. בדרך כלל, ההפרעה המקדימה לאגורפוביה היא התקפי חרדה (למרות שאגורפוביה יכולה להתרחש גם ללא התקפים שכאלה).
אם ההתקף הראשון קרה באוטובוס, למשל, הוא יתחיל להימנע מנסיעה באוטובוס. כשההתקף הבא יגיע דווקא בקניון, האדם יתחיל להימנע גם מכניסה לקניון וכן הלאה. לאט לאט מצטמצמים המקומות אליהם האדם מעז ללכת, ולעיתים בסופו של דבר, הוא פשוט נשאר כל הזמן בבית.
תו נכה אגורפוביה – כללי
הסובלים מאגורפוביה קשה יכולים ללקות בהתקף חרדה בעת נהיגה או בזמן מציאת חניה הנמצאת רחוק מהיעד, באזורים אשר לא מוכרים להם מהחשש שיסתבכו בדרך וימצאו עצמם בהתקף חרדה ללא יכולת לקבל טיפול לכן יש משמעות קריטית עבור אותו חולה במציאת מקום חניה מסומן, נגיש וקרוב אשר יאפשר חזרה מהירה וקלה לרכב.
האם אני זכאי?
על מנת להוכיח את הזכאות לתג נכה על המבקשים להציג במקביל את הקושי הנפשי שבמסגרתו נסיעה בדרכים עלולה לערער את מצבם, ובעיות רפואיות אחרות – גם אם מינוריות – המקשות עליהם את היכולת לנוע.
ישנם שלושה סוגי אגורפוביה –
אגורפוביה קלה – הרגשה לא נוחה במקומות סגורים אך אין הימנעות מהם. עובדים ומבצעים קניות כרגיל אך לא נוטים לצאת למרחק רב מהבית.
אגורפוביה בינונית – מתחילים להימנע ממצבים כגון נסיעה בתחבורה ציבורית, מעליות, נסיעה מרוחקת מהבית או אף שהייה במסעדה.
אגורפוביה קשה – מצב שבו לא יכולים לעזוב את הבית ללא ליווי של אדם שמרגישים בטוחים לצידו ויש מגבלות קשות בתפקוד הכללי.
אדם הנחשב זכאי לפי משרד הרישוי הוא אדם הסובל מאגורפוביה קשה ולקות פיזיולוגית קלה לכל הפחות המקשה עליו את היכולת לנוע.
הנכם מוזמנים לפנות אלינו באמצעות טופס בדיקות הזכאות שבאתר לבדיקה האם המקרה שלכם עומד בקרטריונים אלו עבור תו נכה אגורפוביה.