תג נכה אכן מזכה את בעל הזכות לחנות במגוון רחב של מקומות חניה אולם הזכות הזו אינה מוחלטת והיא תלויית נסיבות. כך נקבע לאחרונה ע"י בית המשפט בבית שאן לאחר שבעלי הרכב שהחנה את רכבו באיזור המסומן באדום לבן קיבל דו"ח חנייה וביקש להישפט.
במשפט נטען ע"י הפקח שרשם את הדו"ח כי הרכב הנכה הוחנה בציר מרכזי של בית חולים ועל כן גרם להפרעה ממשית לתנועה. הנהג מנגד, טען שלא ידע שהאזור אסור לחניה ושלא היתה לו ברירה אלא לחנות באיזור זה משום שמיהר ולא היתה חניית נכים או חנייה אחרת פנויה וכן כי החנה את רכבו לזמן קצר ולצורך טיפול רפואי. עוד הוסיף הנהג כי היה בטוח שתג הנכה שעל רכבו מגן על זכאותו ומאפשר לו לחנות היכן שחנה.
בית המשפט קבע כי הזכות לפי חוק חניית נכים היא אינה אבסולוטית והחנייה אסורה גם לרכב נכה במקום שבו החניה מסכנת הולכי רגל או גורמת להפרעה ממשית בתנועה. עוד נקבע כי ההפרעה אינה תלויה בשיקול דעתו של הנהג אלא אובייקטיבית וייתכן שבעת החנייה יחשוב הנהג כי הוא אינו מפריע לתנועה אולם לאחר מכן יתברר כי הרכב מפריע באופן ממשי לתנועה. המדובר בהפרעה אפשרית שגם במידה ולא התממשה בפועל, הרי החניה באופן זה אסורה.
כאמור בית המשפט לא קיבל את טענותיו של הנהג על הנסיבות בהן חנה בחניה אסורה והנהג הורשע בעבירה של חניה במקום אסור. בית המשפט גזר עליו קנס של 250 ₪.
לדעת משפטנים מתחום דיני התעבורה, אסור שחניית נכים במקומות אסורים תפגע באזרחים ותבוא על חשבונם ולכן החוק מנסה לאזן בשיוויון בין האדם הנכה לאזרחים. כשם שטענות כגון "זה היה רק לזמן קצר" או "חניתי לצורך טיפול רפואי" מקום שאזרח חנה בחניית נכים, כך גם טענות אלו לא יעמדו נכה שחנה במקום אסור. מצד שני, אם חנה רכב נכה במקום והוכיח כי לא היתה לו ברירה וניסה לחנות בדרך שתפגע באזרחים מעט ככל הניתן ייתכן והחוק יעמוד לצידו.
למעבר לעמוד הבית לחצו על הקישור: תו נכה