העברת תו נכה מרכב לרכב
מעוניינים להחליף את הרכב? רוצים להעביר את תו הנכה לרכב החדש? במאמר הבא תבינו מה עליכם לעשות על מנת לבצע העברת תו נכה מרכב לרכב.
תהליך העברת תו נכה לרכב חדש הוא באחריות משרד התחבורה. קימות שלוש דרכים שבאמצעותן תוכלו להעביר את תו הנכה עליהן יפורט בהמשך. עם זאת, הדרך המהירה והיעילה ביותר להעביר תו נכה היא באמצעות פניה דרך האתר.
העברת תו נכה לרכב אחר – התהליך שלב אחר שלב:
- תחילה יהיה עליכם למלא טופס בקשה ייעודי בשם "בקשה לתג חניה לנכה במקרים של החלפה או הוספה של רכב בתג" אותו תוכלו למצוא בעמוד הטפסים שלנו. שימו לב שמעבר לפרטים האישיים שלכם תדרשו לציין את פרטי הרכב אליו אתם מעוניינים להעביר את התו.
- עליכם לצרף לבקשה צילום של תעודת הזהות, כולל הספח, וצילום של רישיון הרכב.
- ישנם 3 דרכים לשליחת הפניה אל משרד הרישוי לצורך העברת תו נכה:
- שליחה מקוונת באמצעות האתר. במקרה זה תקבלו מענה עד 14 יום ממועד הפניה.
- שליחה באמצעות דואר ישראל – את הבקשה יש לשלוח לאגף הרישוי, היחידה לטיפול במוגבלי ניידות, ת"ד 72 חולון, מיקוד 58100. במקרה זה תקבלו מענה עד 60 יום ממועד קבלת הטפסים ע"י משרד התחבורה.
- הגעה למשרד הרישוי הקרוב למקום מגוריכם והתנהלות מול פקיד. אפשרות זו תועיל במצב שבו אתם זקוקים להחלפת התו בדחיפות.
תו נכה לרכב החלפת רכב – מה עושים אם הרכב אינו רשום על שמכם?
במידה והרכב אינו רשום על שמכם תדרשו לצרף לפניה מסמכים נוספים שיקבעו בהתאם לאדם או לגוף עליו רשום הרכב.
- משפחה- אם הרכב רשום על שמו של בן/בת זוגכם או לחילופין על שמם של ילדכם או אחים שלכם תתבקשו לצרף גם את תצלום תעודת הזהות והספח של אותו קרוב משפחה שלכם.
- אפוטרופוס- במקרה שהרכב בבעלות אפוטרופוס עליכם לספק צו מינוי של אותו אפוטרופוס החתום על ידי בית המשפט.
- חברת השכרה, ליסינג או מעסיק- במידה והרכב רשום על חברת השכרה, ליסינג או על מעסיק יהיה עליכם להראות אישור הכולל: לוגו, חותמת, מספר ח.פ, מספר הרכב, שם הנכה ומספר הזהות שלו. על אישור זה לציין שהרכב הוא לשימושו האישי של הנכה.
- ליסינג מימוני- היה והרכב נרכש מחברת ליסינג מימוני פרטי עליכם להוסיף את חוזה הרכישה מאותה חברה ואישור הכולל את התאריכים שבהם רכשתם את הרכב בעסקת המימון הפרטי. גם כאן על האישורים לכלול לוגו, חותמת, מספר ח.פ, מספר הרכב, שם הנכה ומספר הזהות שלו.
- במקרים אחרים- עליכם לספק כשני תצהירים שאחד מהם חתום על ידי הנכה והשני חתום על ידי בעל הרכב. עליהם לציין כי הרכב הינו לשימושו האישי של הנכה. על שני התצהירים להיות חתומים על ידי עורך דין.